Directie | groepsleerkracht 5-6

Jennie Mennes, MSc

Ik heb inmiddels 11 jaar ervaring als directeur binnen het Nederlands onderwijs. Onderwijs is mijn passie. Als pedagoog vind ik het prachtig om het leerproces van een kind te volgen, kinderen groeien stapje voor stapje naar meer zelfstandigheid toe. Ze laten de hand van de leerkracht steeds meer los en de leerkracht stimuleert dit proces. 

Ik vind het belangrijk dat ik als directeur de kwaliteit van ons onderwijs op Basisschool Samen  voortdurend monitor en in samenwerking met het team bijstel en uitvoer. Mijn Master onderwijswetenschappen heeft mij geleerd kritisch te kijken naar de werk- en leerprocessen binnen de school. 

Cynthia Dekker, MSen

Ik ben inmiddels 11 jaar afgestudeerd PABO leerkracht. Aansluitend heb ik tijdens het werken in het speciaal onderwijs de Master Remedial Teacher gaan.  Ik heb werkervaring als leerkracht, RT-er en docent in het regulier en particulier onderwijs, van het basisonderwijs tot het hoger beroepsonderwijs. Onderwijs is mijn passie. Ik vind het mooi te zien hoe kinderen groeien naar het doel dat zij voor ogen hebben en hen hierin te begeleiden. Ieder kind heeft zijn kwaliteiten. Ik ga met hen opzoek naar deze kwaliteiten en help deze in te zetten op gebieden die nog aandacht nodig hebben. Ik kijk ernaar uit om dit verder in de praktijk te brengen samen met dit team.

Directie | groepsleerkacht 7-8
Groepseerkracht 1-2

Samantha Maat, B Ed

Ik ben 34 jaar oud en woon sinds een aantal jaar in Suriname. Ook ben ik in Nederland een aantal jaar werkzaam geweest in het onderwijs. Ik heb in 2010 mijn PABO-diploma behaald en dit jaar sta ik alweer tien jaar voor de klas. Ik heb voornamelijk gewerkt in de onderbouw. Ik hou van de openheid en het enthousiasme van de kinderen. Elke dag is anders en elke dag is een feestje. Het spelend leren vind ik erg belangrijk: samen ontdekken, spelen en het verwonderen over de wereld om ons heen. Ik kijk ontzettend uit naar dit schooljaar!

Brittney Kartopawiro

Ik ben 26 jaar en ik heb heel veel liefde voor kinderen. In 2017 heb ik het S.P.I. met goed gevolg doorlopen. In het zelfde jaar vervolgde ik mijn studie op de Vanguard Community College voor speciaal onderwijs. Ik wilde heel graag leren hoe ik, met kinderen die verschillende onderwijsbehoeften hebben, moet omgaan. De opgedane kennis kon ik heel goed toepassen Onderwijspraktijk Bloei, waar ik al bijna 5 jaren werkzaam ben als begeleider. Ik geloof dat elk kind eerlijke kansen verdient, elk op zijn of haar eigen manier om succesvol te zijn. Ik ben heel erg benieuwd wat dit schooljaar voor mij in petto heeft en sta klaar voor elke nieuwe uitdaging!

Onderwijsassistent groep 1-2
Groepsleerkracht 3-4

Anouk Griffioen, B Ed

Ik ben 31 jaar, afgestudeerd PABO leerkracht en werk nu 9 jaar in het onderwijs. Ik heb ervaring in combinatieklassen en homogene klassen. Basisschool Samen werkt op een niet traditionele manier en dat is wat mij trekt, deze uitdaging ga ik samen aan met een leuk team. Binnen mijn klas creëer ik een situatie waar er rekening met elkaar gehouden wordt, waar iedereen zichzelf mag zijn en waar leerlingen zich veilig voelen. Op die manier kunnen kinderen tot leren komen en komt het beste in hen naar boven. Ik ga dit schooljaar met enthousiasme tegemoet.

Alicia Madkarja, BSc

Ik ben 23 jaar oud en ben op 17 maart 2022 afgestudeerd van de studierichting Agogische Wetenschappen en Onderwijskunde met als major Pedagogiek. Ik houd ontzettend veel van kinderen en ik vind het geweldig om met kinderen bezig te zijn. Ik heb mij van kleins af altijd bezig gehouden met kinderen door bijlessen en catechese lessen te verzorgen. Dit vergrootte mij liefde voor kinderen steeds meer en meer.

Mijn zienswijze is dat elk kind uniek is, omdat elk kind een ander achtergrond heeft. Een kind is de pilaar van de opvoeding. Wat je in je opvoeding stopt, dat vormt het kind.

Onderwijsassistent groep 3-4
Ondersteunende kracht groep 1-4

Mala Dewnarain

Ik ben Viyantimala Dewnarain. Iedereen kent mij als juf Mala. Ik werk al jaren met kinderen. Van jong tot oud(er). In de middaguren verzorg ik met mijn bedrijf verschillende knutselactiviteiten. Ik vind het leuk om bezig te zijn met kinderen en hen vooral goed te stimuleren in hun ontwikkeling. Kinderen kunnen altijd bij mij terecht voor een praatje en luisterend oor. Betrokken zijn bij het leerproces en ontwikkelproces vind ik een eer. 

Rashna Jethoe, Bsc

Sinds april schooljaar 2012-2022 ben ik onderdeel van het team van Basisschool Samen. Mijn grootste inspiratie en motivatie hiervoor is mijn zoon, die ik elke dag zie groeien in zijn ontwikkeling en waarover ik met trots kan zeggen dat ik er ook een bijdrage aan heb geleverd. 
Mijn sterke punten zijn vooral mijn zorgzaamheid, sociale vaardigheden, organiserend vermogen en oplossingsgerichtheid. Hiermee kan ik goed structuur bieden aan mijn leerlingen en middels coaching help ik hen op weg naar zelfstandigheid.

Onderwijsassistent groep 5-6

Melissa Palm

Vanaf oktober 2023 zal juf Melissa ons team komen vol enthousiasme ondersteunen als onderwijsassistent in groep 7-8. Ze zal zich binnenkort aan u voorstellen.

Srimona Karioredjo

Vanaf oktober 2023 zal juf Srimona ons team versterken als onderwijsassistent in de groepen 5-8. We kijken uit haar aan u voor te stellen.

Gymdocenten

Ravi en Nooria Cheuk A Lam

Ravi en Nooria, eigenaar van Spartans Fit Club, vullen ons team aan als gymdocenten voor groep 5 tot en met 8. Onderdeel van Spartans Fit Club is Kids Functional Fitness met programma’s gericht op kinderen van 5 tot 12 jaar. Hun doel is om de algemene fitheid voor jong en oud te promoten. Algemene fitheid houdt niet alleen snelheid, uithoudingsvermogen en kracht in, maar zeker ook flexibiliteit, mobiliteit, balans en reactiesnelheid. Sporten verbetert de conditie van kinderen, gaat overgewicht tegen, is goed voor hun zelfvertrouwen en leert hen omgaan met emoties zoals boosheid en verdriet bij het verliezen. Sporten = leven!

                  Meer weten over Spartans Fit Club en Kids Functional Fitness?

Stefano Para en Uhursu (OT) Godlieb

Stefano en OT zijn samen met Matias Fuentes de gezichten achter Stichting Amusukang. Maandelijks wordt er door hen onder begeleiding geklommen, bewogen en oefenen de kinderen op de slackline. In het kort iets over Amusukang:

We are a movement collective focused on promoting and improving mind and body awareness, by stimulating humans to explore and enhance their mental, physical, and social challenges. We do this by creating, activating, and reenergizing unused spaces and transforming them into functional places. 

A space provides people with its basic essential things, allowing people to use or pass through it, operating at its minimum functional requirements. In return, a place can meet those basic functional requirements and additionally offer other qualities and opportunities, that contribute more to the quality of life of the people who experience it, by allowing them to choose a range of optional interactions that are relevant to their personal needs and values.

Our mission is to improve people’s mind and body awareness through movement. Our main focus is doing this through our initiative Climbing Suriname, by spreading and promoting the climbing culture in Suriname and making it accessible for everyone.